Käyttöohjeista

Useimmiten kysytyt kysymykset.
Avatar
Roosa999
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Viestit: 10872
Liittynyt: 09 Tammi 2005 21:42
Mönkijä:: Honda
Paikkakunta: Honda TRX Foreman 500 T3,Yamaha Breeze
Viesti:

Käyttöohjeista

Viesti Kirjoittaja Roosa999 »

Copypaste Kuluttajaviraston sivuilta:

PUUTTUIKO TUOTTEESTA SUOMENKIELINEN KÄYTTÖOHJE?


Kaikille myytäville tuotteille ei tarvitse käyttöohjeita tms. antaa. Mutta jos tuotteen kokoaminen, hoitaminen tai käyttäminen vaatii ohjeita, ohje on oltava tuotteen mukana. Ohje pitää antaa suomeksi ja ruotsiksi. Mm. pesuohjeet voi kuitenkin antaa myös yleisesti tiedossa olevilla merkinnöillä.

1. Jos tuotteessa on käyttöohje muilla kielillä mutta ei suomeksi/ruotsiksi, ota yhteys myyjäliikkeeseen ja pyydä käyttöohje. Vaikka myyjä pyytäisi sinua kääntymään maahantuojan puoleen, sinun ei tarvitse näin tehdä, koska myyjäliike vastaa myymänsä tuotteen käyttöohjeestakin. Myyjäliikkeen asia on hoitaa asia maahantuojan kanssa.
Jos myyjä kertoo ettei käyttöohjeen käännöstä ole saatavana tai käännöksen saaminen kestää kohtuuttoman kauan, sinulla on oikeus vaatia kaupan purkamista. Halutessasi voit toki neuvotella myös muusta hyvityksestä, kuten hinnanalennuksesta.

2. Jos saamasi käyttö- tai kokoamisohje on epäselvä tai puutteellinen, siinä on paljon kielivirheitä tai sen käännös antaa vääriä ohjeita, anna vähintäänkin palautetta myyjäliikkeelle tai maahantuojalle. Tällaisissa tapauksissa mahdolliset hyvitykset ratkaistaan yksittäistapauksina.

3. Jollei myyjä toimita puuttuvaa käyttöohjeen kieliversiota eikä suostu kaupanpurkuun, ota yhteys kuntasi kuluttajaneuvojaan. Kuluttajaneuvoja voi antaa neuvoja myös siitä, voitko vaatia hyvitystä muuten puutteellisista ohjeista.

Muista! Älä käytä laitetta puutteellisilla käyttöohjeilla, jos laite voi vioittua tai se voi aiheuttaa vaaraa toisille tuotteille tai henkilöille. Ota silloin yhteys myyjään ja vaadi kunnollisia ohjeita. Jollet niitä saa, ota yhteys kuntasi kuluttajaneuvojaan.
Ettepäin
Varoitus: Luvalliset ajot saattaa olla maksullisia ja aiheuttaa riippuvuutta !
Skype: Roosa999 ja oikea nimi: Heikki Hautala
https://www.pariuraa.fi/wordpress