PariUraa Naruska Advetureajo 2-11.9.2022

Tänne ajotapahtumat.
Huom päivämäärä otsikkoon!!
Avatar
Roosa999
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Viestit: 10873
Liittynyt: 09 Tammi 2005 21:42
Mönkijä:: Honda
Paikkakunta: Honda TRX Foreman 500 T3,Yamaha Breeze
Viesti:

PariUraa Naruska Advetureajo 2-11.9.2022

Viesti Kirjoittaja Roosa999 »

PariUraa Advetureajo Syyskuussa
https://www.pariuraa.fi/wordpress/?p=3606

Aika: 2-11.9.2022

Paikka: Naruskan Sallan yhteismetsän palsta + Metsähallituksen alueet ja Kenttälammen kämppä

Osoite: Kenttälammintie 132, 98960 NARUSKA

Ajotapahtuman taustatiedot

Ajotapahtuma on nimensä mukaisesti Adventure/Seikkailuajamiseen keskittyvä mönkijätapahtuma, jossa nautitaan mönkijällä ajosta Suomen Lapin erämaassa. Naruska sijaitsee Sallan keskustasta
n. 50 km päässä ja majoitustilat n. 70 km päässä koilliseen. Alue on varsin eristäytynyt paikka kaikista palveluista, joten matkaanlähtö vaatii jonkin verran etukäteisvarautumista. Olemme käyneet samaisella alueella syyskuussa 2021 ja mittariin tuli 4 päivän aikana n. 600 km ja lähtöä ja saapumisen loppukilometrejä lukuun ajoimme kaikki kilometrit ns. koskemattomilla… ainakin meille. Meille on alueella tarjolla myös ns. vapaita ajoja maastossa, eli metsäautoteiden päiden välillä on useita metsäsiirtymiä. Alueen tiestö on varsin vaihtelevaa ja pitää sisällään leveää hiekkatietä ja aivan huonokuntoiseksi kulunutta / sateen turmelemaa metsäautotiestöä. Osa on pajukoitunut umpeen, mutta silti ajokelpoisia. Päivittäinen ajosuorite pyörii 100–200 km:n välillä ja ajon voi itse säätää täysin oman makuiseksi. Jotta ajaminen on sujuvaa, teemme kaikille ns. perusreitit, joilta kannattaa poiketa, minne renkaat ikinä sitten vievätkään. Seikkailuhengellä saa aikaiseksi kaikenlaista ja saattaa joutua jopa vinssaamaan, mutta se ei tule olemaan tapahtuman tarkoitus, vaan ajatuksena on saattaa yhteen samanhenkiset ihmiset maastoon mönkijöillä ajaen, turisten ja valokuvia, videoita ja tarinoita iltaisin kertoillen.

Tapahtuma tarjoaa majoituksen lakanoineen, ajoluvat, aamiaiset, illalliset ja saunan sekä makuutilojen loppusiivouksen. Kota ja nuotiopaikka käytössä koko tapahtuman ajan. Lounas tehdään omatoimisesti maastossa. Ruoka-allergioista on hyvä kertoa etukäteen. Pyrimme tekemään ateriatarjoilut väistellen hankalia ruoka-aineita. Atrioiden osalta meitä hemmottelee itse Keittiömestari Markus Maulavirta. Hän on kunnostautunut vuosien varrella esim. Kokkisodassa ja nyt eräoppaana ja -kokkina.


Ajotapahtuman henkilö- ja konevaatimukset
Jokaisella kuljettajalla tulee olla ajoneuvonsa kuljettamiseen oikeuttava ajokortti ja minimi-ikä on 15 vuotta. Alaikäisellä tulee olla huoltaja mukana tai huoltajan kirjallinen todistus, että alaikäinen on täysi-ikäisen osallistujan mukana luvalla ja huollettavana. Huoltaja ja alaikäinen ajaa aina samassa ryhmässä.
Minimi ryhmäkoko on kaksi ja maksimi on kuusi. Haluamme pitää letkat lyhyinä ja ajamisen mahdollisimman huomaamattomana ja siistinä.

Henkilö- ajovarustevaatimukset:
• Ajokortti ajamansa ajoneuvon kuljettamiseen
• Vähintään 15-vuotias ja on huoltajan seurassa
• Perusterve ja pitkääkin ajorupeamaa kestävä persaus.
• Vessapaperia ja oma pyyhe.
• Säänkestävät ajoasut. Alueella saattaa sataa päivässä 50 mm vettä, olla pakkasta tai paistaa kauniisti aurinko. Varusteita siis mukaan ja kahdet ajokamat ei ole liioittelua.
• Oikea asenne. Ajo siististi ja toisten maita ja tiestöä kunnioittaen.
• Kenttäolosuhteisiin sopivat keittovehkeet ja reippaasti vettä ja ruokaa maastoon.
• Kypärä, joka kestää keliä. Ajolasit + Cross kypärä tai Adventure-kypärälle vahva suositus.Ajoneuvo ja varustevaatimukset:

• Rekisteröity L7E tai T1/T3 ajoneuvoluokan ajoneuvo. Kansankielisesti Mönkijä/ATV tai Koppimönkijä/UTV. Saa olla myös 2 vetoinen crossimalli, mutta ajo kannattaa suunnata maltillisille reiteille, ettei mene työntämiseksi. Syyskuussa voi sataa reipas ensilumi Sallaan !
• Tieajamiseen sopivat renkaat. yli 50mm palalla olevilla suorenkailla ei pääse ajamaan, vaan renkaan tulee olla sellainen, ettei revi tietä auki. Käyttäkää siis harkintaa renkaissa ja kannattaa kysäistä asiaa, jos on epävarma
• 2 x 1Kg tai 1 x 2Kg sammutin ja 2l paineruiskupullo: Klikkaa esimerkki
• Ensiapulaukku jossa Avaruushopea mukana: Klikkaa esimerkki
• Huollettu ajoneuvo
• Renkaan paikkausaineet, kuten Tubeless-paikkoja ja paikkapullo sekä kompressori yhdellä ryhmäläisellä.
• Työkaluja, joilla voi pieniä kiristyksiä ja korjauksia tehdä matkalla
• Puunsuojaliina
• 10 m köysi
• Tulentekovälineet
• Omalla virtalähteellä toimiva valaisin
• vähintään 10 litraa varapolttoainetta mukaan tukevasti kiinnitettynä
• Mukaan kannattaa ottaa kaikki polttoaine, jonka olettaa tarvitsevansa. Lähin polttoaineasema on Sallassa, n70 km päässä tapahtumakeskuksesta. Vähimmäiskulutukseksi kannattaa laskea 10l/100km.
• Muutama varaosa on paikallaan: mm. öljyä, öljyn- ja ilmansuodatin, tulpat, vetoakselit, hihna, sulakkeita, jne. jota tunnistaa että oma kone mahdollisesti ”kuluttaa”

Äänimaailma
Olemme vieraina luonnossa ja toisten omistamilla alueilla. On siis erittäin tärkeää, että laitteet ovat maltillisia ääniltään, eli suorat putket eivät kerta kaikkiaan kelpaa. Jos kone on meluisa, tulee se vaimentaa esimerkiksi alaspäin suuntautuvalla 90 asteen mutkalla. Laita esimerkin suoriin putkiin vähintään noise-killerit tai lisäpillit alaspäin. Vakioputket kelpaavat sellaisenaan.
Pidä kone maltillisena ääniltään
Navigointi ja muu varustelu.Nyt on aikaa harjoitella navigaattorin käyttöä ja laitan mukaan esimerkkireitin alueelle. Se tulee saada omalla navigaattorilla auki ja osata suunnistaa reitin mukaan. Paikan päällä voi harjoitella parhaansa mukaan, mutta tukitoimet järjestäjän puolelta rajoittuu tuloiltaan ja sekin rajallisesti. Eli Suomeksi, harjoitelkaa navigaattorin käyttö etukäteen. Itse ajan Garmin Zumo XT:llä ja Iphone 11 mallin matkapuhelimella. Garminissa on runkoreitti ja puhelimet maastokartalla haetaan sitten jännitystä ja elämystä reitille. Garmin siis kertoo minulle missä reitti kulkee, jota pitkin pääsee kotiin ja maastokartta kertoo sitten ne seikkailu-urat tarkemmin. Teen reitit itse Garmin Basecamp-ohjelman reitittävällä tiekartalla, joka osaa melko etevästi reitittää myös pikkupolut. Opastan mielellään etukäteen, jos joku haluaa kuulla muutaman vinkin. Voidaan järjestää Teams-kokous, jossa neuvon, jos halukkaita ilmenee.Puhelin kannattaa sijoittaa säänkestävään koteloon, jos puhelin itsessään ei ole vesitiivis. Lisäksi lataus kannattaa olla langaton, ettei latausliitin rikkoonnu, kun se kastuu joka tapauksessa jonain päivänä.Ajoneuvo kannattaa varustaa 12v lähdöillä kompressorikäyttöä ajatellen ja myös USB-virtalähteet on osoittautuneet tarpeellisiksi. Itse pakkaan mukaan myös ns. Jump Start-akun, jolla ajoneuvon saa käyntiin, jos jokin sähkömurhe ilmenee matkalla.Syyskuussa on jo pimenevät illat, joten kannattaa mönkijässä kannattaa olla vähän extravaloa mukana. Poroja poukkoilee tiellä ja onhan se kiva nähdä eteensä.Huomioikaa, ettei paikan päällä ole kummoinenkaan mobiilipeitto, joten esimerkiksi kartat kannattaa ladata täydellä resoluutiolla jo kotona laitteisiinHinnoittelu ja ajopaketit

Tarjolla on kolme erilaista pakettia
2-11.9.2022 Perjantai-Sunnuntai -> 860€2.
2-7.9.2022 Perjantai-Keskiviikko aamu -> 440€3.
7-11.9.2022 Keskiviikko-Ilta – Sunnuntai aamu. -> 440€

Kaikki paketit pitää sisällään saman sisällön, eli ajoluvat, tulopäivälle illallisen, lähtöpäivälle aamiaisen ja ajopäivälle kummatkin ateriat. Saunan, makuupaikan 3 henget huoneissa lakanoineen ja ulkorakennusten käyttö polttopuineen. Oma pyyhe mukaan. Paikalle pyritään saamaan myös laajakaista, mutta sen käyttö tulee olemaan rajallista. Huomioikaa, ettei paikan päällä ole kummoinenkaan mobiilipeitto, joten esimerkiksi kartat kannattaa ladata täydellä resoluutiolla jo kotona sisään. Paikalle saa tulla omalla majoitteella, eli teltalla tai retkeilyajoneuvolla. Paketin hintaan ei majoitteen valinta vaikuta. Maksu suoritetaan PariUraan tilille:

FI98 1146 3500 9986 92 viimeistään 1.8.2022 mennessä kokonaisuudessaan.
Mainitse viestissä kaikkien kuljettajien nimet, jotka ovat maksussa mukana.Kopioi seuraava lista ja täytä omat tiedot ja valitse ajopaketti ilmoittautumisen yhteydessä. Jos ilmoitat useampia kerralla, täytä kaikista osallistujista samaan tapaan ilmoittautuminen. pyydänkin nyt myös ennakkoilmoittautuneita täyttämään tämän, jotta saadaan kaikki tiedot kasaan.

Ilmoittautuminen
Lähetä alla oleva ilmoittautumislista -> ilmo@pariuraa.fi

Nimi:
Syntymäaika:
Puhelinnumero:
Sähköposti:
Ajoneuvo:
Ajopaketti: Pe-Su, Pe-Ke tai Ke-Su

Tervetuloa Naruskaan.

Heikki Hautala
0407152000
ilmo@pariuraa.fi
Ettepäin
Varoitus: Luvalliset ajot saattaa olla maksullisia ja aiheuttaa riippuvuutta !
Skype: Roosa999 ja oikea nimi: Heikki Hautala
https://www.pariuraa.fi/wordpress