Access 600 tyhjäkäyntimoottori

Keskustelua Access Motor mönkijöistä.
Late16
Noppeli
Viestit: 2
Liittynyt: 04 Heinä 2020 08:57

Access 600 tyhjäkäyntimoottori

Viesti Kirjoittaja Late16 »

Moro

Mulla on käytössä vuoden 2018 Access Motor Adventure 600, jolla on ajettu n. 3200km. Mönkijä on lähes päivittäisessä käytössä koulu matkoilla ja hupiajelu tarkoituksessa. Mutta nyt tarvitsisi foorumin apua.

Jonkin lainen ongelma Accessissa on. Kun mönkijä kävi toisessa huollossa 2000km kohdalla, tyhjäkäyntimoottori hajosi huollossa. Saatuani mönkijän takaisin, mönkijä toimi n. 4kk hyvin.

Kuitenkin kesäkuun alussa ajoin mönkijällä rauhallisesti moottori oli lämmin, kunnes yhtäkkiä kiihdyytyksen aikana moottori rupesi "rötäämään" ja mönkijä kuulosti vähän samanlaiselta, kun ajaisi rajotinta vasten. No kierrokset pysyivät n. 4000 ja nopeus tippui. Lopulta päästin kaasun ja moottori sammui. Annoin koneen hetken viilentyä ja kokeilin lähteä liikkeelle, mutta sama asia tapahtui heti. Huolto paikassa kerrottiin, että tyhjäkäyntimoottori on hajalla. Kunnes sain mönkijän huollosta, niin mönkijä kesti ongelmitta kuukauden ajan.

Olin hupiajelulla kavereiden kanssa ja mönkijän kove kävi kuumana ja kiihdytyksn aikana kone rupesi taas "rötäämään", mutta tällä kertaa mönkijä ei sammunut, ja pystyin ajamaan 14km/h. Heti, kun painoi lisää kaasua kone "rötäsi". Päätettiin kuitenkin varmuuden vuoksi vetää mönkijää, jotta mitään ei hajoaisi. Vedettiin mönkijää n. 5km ja annettiin sen jäähtyä, jonka jälkeen kokeilimme toimiiko mönkijä. Mönkijä lopulta toimi normaalisti ja pääsin helposti kotiin.

Seuraavana päivänä kokeilin mönkijää ja ajoin n. 400m, kunnes kone teki taas saman tempun, mutta se kesti vain muutaman sekunnin ja pystyin jatkamaan heti normaalisti.

Onko muilla ollut samoja ongelmia, tai tietääkö kukaan mistä on kyse. Epäilyttää vähän, että tyhjäkäyntimoottori hajoaisi joka kerta. Voiko johtua koneen lämpötilasta vai jostain ihan muusta?
mikewh
Noppeli
Viestit: 20
Liittynyt: 14 Tammi 2017 21:20

Re: Access 600 tyhjäkäyntimoottori

Viesti Kirjoittaja mikewh »

Meillä on vähän samankaltaisia ongelmia viimeksi kun ajoin niin mönkijä alkoi vajaan 60kmh vauhdissa rajusti pätkii sattui olemaan vielä soratie ja takaveto päällä niin fiilis oli vähän sama kun joku vetäisi käsijarrua vauhdissa varoittamatta. Mönkijä pätkii tasakaasullakin Tulppa on vaihdettu jo pari kertaa huollossa ja on kuulemma ollut aina ihan musta laite käy siis mitä ilmeisemmin tosi rikkaalla mutta ongelman aiheuttajaa ei ole vielä löytynyt. Mönkijä on ollut huollossa koko kevään ja kesän. kyseessa on 2018 vuosimallin noin 2000 km ajettu access 600.
Late16
Noppeli
Viestit: 2
Liittynyt: 04 Heinä 2020 08:57

Re: Access 600 tyhjäkäyntimoottori

Viesti Kirjoittaja Late16 »

Noniin pientä päivitystä

Tosijaan mönkijä tuli huollosta ja on ollut käytössä noin viikona ajan. Kilometrejä kertyi aika paljon viikossa n. 110km.

Huollossa mönkijään vaihdettiin staattori, joka aiheutti käyntiongelmaa. Kotona vielä putsattiin itse tulppa, joka oli aivan musta.
Vastaa Viestiin