motocoyote kirjoitti:
Sinä et sitte vissiin ollenkaan joko ole lukenut tätä ketjua, tai sitten et vain oikeasti ole ymmärtänyt mitä tässä on puhuttu.
Optiomallilla saa ajaa tiellä samoin ehdoin kuin maastomönkijälläkin, edelleenkin. Vauhkoamisesi on aivan turhaa, ja olisi jäänyt vauhkoamatta jos olisit ajatuksen kanssa lukenut ja sisäistänyt tämän ketjun.
Veroseuraamukset ovat mahdollisia sitten kun se maastomönkijälle sallittu raja tiellä ajamisessa on ylitetty.
Eli tien saat ylittää kuten maastomönkijälläkin, ja poliisimiehestä on sitten kiinni se minkä kukanenkin ja milloinkin tulkitsee sallituksi tankkausmatkaksi. Jos mr. Posliini tulkitsee että sallitun tankkaustaipaleen sijaan onkin ajettu pikitietä niin pitkästi ettei se enää mahdu sallitun rajoihin, on mahdollista laittaa verot maksuun.
Ei tämä oikeasti ole niin vaikea asia käsittää.
E: Muistakaamme myös että ennen kuin laki mönkijän osalta muuttui, ei mönkijällä saanut lain mukaan edes ylittää tietä. Tien ylittämiseen oli kaksi vaihtoehtoa, kantaminen tai peräkärryllä vieminen.
Aika ihmeellinen suhtautuminen...minä olen kyllä lukenut kaikki edelliset viestit, näyttää siltä että sinä et ole tai ainakin puolet on jäänyt ymmärtämättä. Täällä on hyvin moneen kertaan sanottu ettei optiolla saa ajella yhtä vapaasti kuin maastomallilla, vai onko niin ettei kaikki viestit vaan näy kaikille?
Sitten kun joku "saa" verot maksuun siitä hyvästä että optiolla on tien ylittänyt, muutan kantani tuosta tulkinnasta. Laki ei erottele syrjäistä soratietä ja kaupungin katua, yleinen tie on yleinen tie ja sillä ajamisesta tulevat verot maksuun.
Jokaisessa tähän mennessä esiin tulleessa esimerkissä kun verot ovat tulleet maksuun, on ollut kyse yleisellä tiellä ajamisesta, ja nimenomaan sellaisesta josta olisi kirjoitettu maastomallillekkin sakko.
- Turha Äänestys!! LUKKOON!!
- Käytä hakua! Tästä on jo keskusteltu etukäteen!
joo mutta fakta on se että ne verot napsahtaa vaikka tien ylittämisestä jos jäät kiinni. siitä ei saa maastomallilla edes sakkoja. Ja siinä on vissi ero.
No kertokaas nyt sitten ohimenne että minkä verran ne verot on (noin erittäin suurinpiirtein) jotka pamahtaa maksuun vaikkapa tän vuotisella 100km ajetulla tai viis vuotta vanhalla 10tkm ajetulla menopelillä? Molemmista samat verotko?
Koheltaja kirjoitti:Minä taas olen sitä mieltä että joka ostaa tieliikenne mallin eli L7e nelipyörän, pitää sen tyypityksen mukaisessa kunnossa eli tehoiltaan kuristettuna ilman virittelyjä. Verojen maksuilla ja tieliikennekamppeen alla ololla ei kannata lesoilla jos oma peli ei ole tieliikenteeseen tyypitetyn hyväksynnän mukaisessa kunnossa.
Samaa mieltä noista tieliikenne/traktorimallien rajoittimista. Jos ne on poistettu niin voipi olla että vahinko tilanteessa ei auta edes vakuutukset, eikä kauniit puheet... Maksaja on melko selvä.
Jokainen etenee tyylillään
aff3 kirjoitti:Mielenkiintoinen aihe, huomaako virkavalta että mönkijä on ns. optio-laite? Ellei niille kerro.. Entisenä enduroharrastajana rupesin miettimään että aika moni ostaa enduropyörän eikä maksa veroja kun saa mopon halvemmalla kai niistäkin voi tulla verot maksuun jos tiellä erehtyy yhtään ajamaan. Eikös ralliautoisssa ole monesti sama homma. Sori pieni ot.
Sotketaanpa vielä punakilvetkin tähän
Endurot ja mönkijät ovat ainakin punakilpi asioissa eri viivalla, enskoihin niitä saa kisakäyttöön muttei mönkijöihin... Hyvä Suomi tai mikä nyt sitten syyllisenä onkaan
Mutta eikös tämän perusteella optiokoneeseen pitäisi saada kilpi?
Tuostapa muuten ei ole kokemusta, mutta maastokamppeeseenhan niitä ei saa... onko kukaan kysynyt optio koneeseen punakilpeä?
Kyllä maastomönkijäänkin punakilven saa.
Pari vuotta taaksepäin kysyin moista, ja kilpailuhommiin sen olisi saanut ongelmitta.
Wappuajo ei riittänyt perusteluksi sitten millään...
Tokihan voi siitä olla muuttunutkin käytäntö, virkamiehet kun tuppaavat tulkitsemaan vähän miten milloinkin ja vähän mitä sattuu ja kuka milloinkin on tulkitsemassa...
- Turha Äänestys!! LUKKOON!!
- Käytä hakua! Tästä on jo keskusteltu etukäteen!
motocoyote kirjoitti:Kyllä maastomönkijäänkin punakilven saa.
Pari vuotta taaksepäin kysyin moista, ja kilpailuhommiin sen olisi saanut ongelmitta.
Wappuajo ei riittänyt perusteluksi sitten millään...
Tokihan voi siitä olla muuttunutkin käytäntö, virkamiehet kun tuppaavat tulkitsemaan vähän miten milloinkin ja vähän mitä sattuu ja kuka milloinkin on tulkitsemassa...
PItääkin pitää mielessä ja kokeilla joku päivä miten irtoaa...
Piikataan betonilattiat ym. tehokkaalla kalustolla.
Jos rakentelu kuume iskee niin kysy hydeosatarjousta myös meiltä.
Offipalstalla on tainnut olla juttua että nuo punakilpihommat menneet tiukemmaksi ja pitäisi olla AKK tai jonkun muun kattojärjestön kalenterista löytyvä kilpailu että saa punakilven.
Punakilvet on ainakin toistaiseksi haavekuva maastomalleissa. Tässä on tiukennettu tulkintaa tai ehkä oikein on sanoa, että tulkittu oikein.
Tämä on mönkijäsuunnistusaiheen ympärillä tarkistettu Trafin ja Suomen Moottoriliiton kanssa.
Mulla saattaa löytyä Trafin Lakimiehen lausuntokin aiheesta jossain vanhalla koneella. Katotaan jos löytyy.
Ettepäin
Varoitus: Luvalliset ajot saattaa olla maksullisia ja aiheuttaa riippuvuutta !
Skype: Roosa999 ja oikea nimi: Heikki Hautala https://www.pariuraa.fi/wordpress
2008 Vimpelin kisa oli viimeinen mihin sai punakilvet maastomönkijään ja silloinkaan ei enää joka puolelta Suomea. Minä sain Helsingistä ensin moottoripyöränpunakilvet, jotka sitten piti käydä konttorilla vaihtamassa konttoristin puhelun jälkeen erilaisiin... meinasin et ottaa kilvet kokonaan pois ja kisa olis meidän osalta ollu siinä.