Raajärvi, syksy, jänkä, adventure ja kaikki. 23-27.11 2022

Tänne ajotapahtumat.
Huom päivämäärä otsikkoon!!
Avatar
Roosa999
Ylläpitäjä
Ylläpitäjä
Viestit: 10873
Liittynyt: 09 Tammi 2005 21:42
Mönkijä:: Honda
Paikkakunta: Honda TRX Foreman 500 T3,Yamaha Breeze
Viesti:

Raajärvi, syksy, jänkä, adventure ja kaikki. 23-27.11 2022

Viesti Kirjoittaja Roosa999 »

Pääkutsu tuolla https://www.pariuraa.fi/wordpress/?p=3625

Suomen lappi tarjoaa taas parastaan ja kutsua pukkaa syksylle 2022. Raajärvellä voi ajaa isoimmilla sarvi- tai rattiohjatulla laitteella tai sitten vakiokuntoisella mönkijällä. Ainoat vaatimukset on seikkailumieli ja huolletut koneet. Täällä pärjää vakiolaitteella, kunhan se on varustettu pohjapanssarilla ja vinssillä. Renkaina vakiot riittää, kunhan nappulaa on reippaasti jäljellä. Maastot on poikkeuksellisen hienot, valoisaa rajallisesti, joten valot on hyvä olla kunnossa. Ajoaluetta on sellaiset reippaat 16000 hehtaaria. Siinä on kaikille ajamista. Myös Adventure-tyyppiselle ajamiselle löytyy loputon määrä hiekka- ja metsäautotyyppisiä teitä ja päivän aikana kerkeää Pyhälle, Luostolle, Sodankylään, Posiolle tai Suomulle. Vain mielikuvitus on rajana. Henkilökohtaisesti olen jo kolmena edelisenä vuonna ajanut adventurea ja on ihan huippua.

PariUraa Raajärvi 2022-2
Aihe: PariUraa Raajärvi ajotapahtuma
Aika: 23 - 27.11.2022
Paikka: Raajärven vanha kaivoskylä, Kaivostie 100, Kemijärvi
https://asiointi.maanmittauslaitos.fi/k ... :100%7D%5D
Majoitus: Vanha Kaivoskylä, siistissä sisätilassa useamman hengen yhteismajoituksessa.
https://www.mainari.fi opastaa tarkemmin tapahtumapaikan majoituksen luonteen ja ulkoasun.
Yöpymisvarusteena ei tarvita makuupussia, kaikille on lakanat.
Hinnat löytyvät viestin lopusta taulukkona
Jos halua tulla asuntoautolla / vaunulla, niin hinnat ovat samat. Samaan rahaan saa käyttösähköä vaunuun, mutta lämmitys pitää olla omasta takaa. Muista ottaa mukaan oma, pitkä jatkojohto. Ainakin 50 metrinen pitää olla.

Reitti:
Maastoon tehdään reittejä, joita seurataan GPS:ää hyväksikäyttäen. Reitit jaetaan etukäteen sähköpostilla osallistujille.
On erityisen tärkeää, että seurataan joko jälkeä tai pysytään näkyvällä uralla. Maastossa on valvontaa. Viimeisen vuoden menneet mainiosti ajojen suhteen nappiin ja ajolupa on taas saatu, joten pidetään siitä kiinni!
Ajoalue on noin 18 x 9 km. (16200 ha) Ajoalueen sisällä tulee ajaa vain teitä, uria ja polkuja pitkin. Niitä on maastossa satoja, ellei itse asiassa jopa tuhansia kilometrejä, joten valinnanvaraa on kaikenlaiseen ajotyyliin. Matkalla on suota ja kivikkoa, polkua ja tienpohjaa. Päiväajomatkat tulevat olemaan n. 10 – 250 km vauhdista ja valitsemastaan maastosta riippuen. Jotkut ajavat jopa vähemmän ja nautiskellen.


Karkea aikataulu:
14.11.2022 klo 19:00 Virtualinen ohjaajakokous. Klikkaa linkkiä ja tule Teams kokoukseen. Tämä sessio on pakollinen niille jotka eivät tule Torstai-aamun ohjaajakokoukseen paikanpäälle
Click here to join the meeting tai https://teams.microsoft.com/l/meetup-jo ... e2a8%22%7d

Keskiviikko
kokoontuminen iltapäivän / illan aikana. Mainarin maastoissa saa ajaa ensimmäiset ajot. Paikan isäntä opastaa alueet
majoittuminen 2-8 hengen huoneisiin. Kaikille toimitetaan lakanat. Ei tarvitse pakkaa makuupussia
iltapala ja sauna
Torstai-Lauantai
Aamiainen aikaisin ja ohjaajakokous Torstaina klo 09:00
Liikkeelle partioittain
Seikkailua alueella
Ruokailu ajopäivän aikana omatoimisesti, omilla eväillä.
Päivällinen alkuillasta.
Sauna illalla
Sunnuntai
aamiainen aamulla aikaisin Liikkeelle partioittain, jos on halukkaita. Huomattavasti suurempi oman ryhmän vastuu, sillä ajajia vähemmän.

Tapahtuman hintaan siis sisältyy majoitus ja osa muonituksesta. Muonituksesta pidetään huolta aamiaisen ja illallisen puitteista, mutta lounas hoidetaan omatoimisesti maastossa. Positiivisena muistutuksena, että Mainarin ateriat ovat erinomaisen hyviä ja monipuolisia. Kaikkea löytyy ja aamiaisella pärjää pitkälle iltapäivään, mutta nälkäisimmät sitten tekee matkalle eväät tai paistaa makkarat merkityillä paistopaikoilla, jos saadaan lupa. Eväät voi ostaa myös Mainarista aamulla mukaan.
Majoitusrakennuksen läheisyydessä on mainiot saunatilat, jotka virkistävät mielen ja ruumiin päivän koitoksen jälkeen. Majoitusrakennusten välittömässä läheisyydessä on myös makkaranpaistomökki. Erittäin mainio paikka pidemmälle iltaa viihtyvälle sakille.
Tapahtumassa tulee olla jokaisella, n.10 hengen partiolla vastaava ryhmänvetäjä. Ryhmänvetäjä huolehtii, ettei ajouria hankalissa paikoissa levennetä maastoon. Leventäminen on erityisen kiellettyä!!! Ryhmäkokoa ei kasvateta yli 10. Eli jos kaveriporukka on yli tämän, niin jako ryhmiin.
Partiot muodostuvat joko kaveriporukoista tai saman tyyppisestä ajosta pitävistä henkilöistä. Maksimi ryhmäkoko on 10, jotta ei olla liian isona ryhmänä liikkeellä ja siten mahdollisesti haitata muuta liikennettä alueella. Jokaisessa partiossa pitää olla vähintään yksi reitittämiseen pystyvä GPS ja sen käyttöön tutustunut henkilö, sillä alueelle voi eksyä helposti, mennä ajoalueen väärälle puolelle ja päivä saattaa venähtää turhan pitkäksi tai polttoaine loppua.

Ajopäiviä torstai, perjantai, lauantai ja sunnuntai kokopäiväisinä koko alueella.
Matkalle sattuu monia pysähdyspaikkoja savuttajille, nälkäisille, janoisille (sans-alcohol) ym. muuten vaan taukoa tarvitseville. Viimevuotisiin ajoihin nojaten, ovat kaikki keinot tarpeen, sillä päivät olivat lennokkaita. Renkaita puhkesi ja syyläreitäkin hajosi, kun tikut menivät läpi. Ajovarusteet tulee olla kohdillaan, sillä voi olla kylmää, kuivaa tai märkää. Varatkaa siis kaikenlaista ajovarustetta mukaan ja useita kertoja. Ei meinaan kuivu yössä, jos kylmää ja märkää.
Navigaattoreina toimii Gaminin laitteet ja vastaavat, jotka imaisee GPX-muotoisen tiedoston reiteistä. Myös mobiililaitteet toimii mainiosti. Karttoja ja reittejä tarjolla keskiviikko-iltana koko illan. Maastokarttoja saatavilla myös seuraavasta osoitteesta http://kartat.hylly.org Mobiililaitteissa ainakin Topo-GPS Finland toimii hienosti, mutta B-bark, karttapaikka jne toimivat myös. Tärkeintä on, että osaa käyttää laitettaan. Reitit jaetaan osaliistujille mysös sähköpostilla etukäteen. Laitteisiin kannattaa ladata kartat on-line-käyttöön, sillä eteläosien mobiiliverkko on datan osalta kehno.

Ohessa listaa tarvittavista kamppeista/toimista matkalle.
Muun muassa kypärä, lisäpolttoaine ja liikennevakuutus, sammutin 2kg tai 2 x 1kg, painevesipullo 2-3 l ja vinssi kaikissa ovat pakollisia, mutta muutkin varusteet ovat suotavia. Kun vinssaa puuhun kiinnittäen, on puunsuojaliinan käyttö PAKOLLISTA. Lisäksi ajomaastossa ajot ovat vain 4x4 laiteille, jossa riittävän karkeat renkaat. En lähde erittelemään mitään kokoja, mutta loppuun ajetut Original-renkaat eivät ole soveliaat.
2-4 vetoiset kilpipelit voi ajaa omana ryhmänään pitkin Etelä-lapin polveilevaan tiestöä. Nokkela löytää GPS:llä vaikka mitä. Kaksivetoiset eivät voi tulla maasto- ja suo-osuuksiin ajoalueella, sillä niillä ei maastossa pääse eteenpäin ja syntyy mahdollisesti ruuhkia.

Suositukset:
Kevyt lapio- Fiskars erinomaisen toimiva
Tulentekovälineet
Kunnossa olevat valaisimet
Työkaluja pienten korjausten / kiristysten tekoon
Huolletut laitteet
Polttoainetankki täynnä.
Vetoliina 5-10 metriä
Hinausköyttä ja vinssin jatkonaruja
Renkaanpaikkausvälineet: Kamelinpaskoja / Aerosolit sekä 12V kompressori.
5-10 litran varakanisteri, ettei bensapula yllätä.
Runsaasti juotavaa ja energiapatukoita jne. evästä.
Vessapaperia.
Pakolliset paperit ja varusteet jotka tarkistetaan:
Tieliikennevakuutus ja sen todistus-> Tarkistetaan
Kypärä, E-hyväksytty.
Ensiapulaukku jokaisessa mönkijässä mukana
Sammutin 2kg kaikissa mönkijöissä. 2x1Kg on hyväksyttävä
Vinssi
Puunsuojaliina

Osallistuminen: 100 ensimmäistä mahtuu mukaan.
Ilmoittautuminen: VAIN JA AINOASTAAN ilmo (ät) pariuraa.fi
Maksut: maksetaan tilille 17.11.2022 mennessä. Viestiksi maksussa osallistujien nimet
Tilinumero: FI6382127710000292 ja saajana Mainari Oy
Tiedustelut: Heikki Hautala 040-7152000 tai ilmo (ät) pariuraa.fi
Pakollinen rekisteröityminen osoitteeseen ilmo (ät) pariuraa.fi siis vielä kertauksena ja siihen seuraavat tiedot ja nimenomaan tässä järjestyksessä:
Nimi:
Katuosoite:
Postinumero:
Postitoimipaikka:
Konetiedot:
GSM-numero:
Syntymäaika:
Email:
Tapahtumapaketti: laita tähän tapahtumapaketin numero
Jokaisesta osallistujasta tulee täyttää oheinen tieto ja tässä samassa muodossa. Yhdellä sähköpostilla voi osallistua
Tervetuloa taas Raajärvelle !
Tapahtumaterveisin, Heikki Hautala
306361394_10160486958627941_8740426034839635887_n.jpg
Sinulla ei ole tarvittavia oikeuksia nähdäksesi tämän viestin liitetiedostoja.
Ettepäin
Varoitus: Luvalliset ajot saattaa olla maksullisia ja aiheuttaa riippuvuutta !
Skype: Roosa999 ja oikea nimi: Heikki Hautala
https://www.pariuraa.fi/wordpress