Halpa ilmaustyökalu jota itse käytin oli ihan lääkeruisku ja letkunpätkä.
En nyt muista ml määrää, mutta sopiva... Oisko ollut 50ml... Omastamielestä aikas kätevä ja edullinen...
Olisiko ollut niin että etujarrut ilmasin painamalla nestettä satuloilta kahvalle päin. Takajarrun taisin saada niin että ruuttasin ensin satulalta järjestelmän täyteen mutta ei toiminut. Niin kaadoin säiliöön ylimääräistä nestettä ja imin ruiskulla satulasta ilmat pois...
niinkö meinaat ja tarkoitat varmaan oikeanpuoleista satulaa (tietenkin riippuu siitä mistä suunnasta katsoo) Tai ihan vain säästö syistä tehty vain yhdenlaista koska taitaa takasatulakin olla samanlainen kuin edessä olevat. Se nyt on vain valitettavaa että toiselle puolelle se nippa tulee sit alas. mutta eihän näitä koko aikaa tarvitse ilmailla, itsellä nesteen vaihdon myötä imaisi ilmaa järjestelmään ei muuta. Nyt asia kunnossa!
Tuli vaihdettua uudet jarrunesteet ja luonnollisesti samalla ilmattua jarrut. Kyllähän siinä aikaa meni, kun amatööri ekaa kertaa jarruja ilmaamassa, mutta onnistuhan se lopulta... Ratkaisevaa tais olla just se vinkki, jonka täältä luin että nostaa keulan korkeelle ja sit ilmaa etujarrut. Toimenpide näytti tältä:
Mitenkäs muuten teillä, jotka ootte laittanu etujarruille oman kahvan, onko etujarrujen teho parantunu sen myötä? Takajarruillekin luulis menevän enemmän painetta sillon, kun silloin ei lähde ku yhteen suuntaan letkut pääsylinteristä. Melko hyvin mönkijä pysähtyy nytkin, mutta mitäs se kertoo jarruista, että perä lähtee suoralla hiekkatiellä lukkojarrutuksessa oikeelle? Etujarruja ei saa ihan lukkoon, mutta kyllä nekin hyvin hidastaa... Asfaltilla en ehtiny vielä koittaa ton toimenpiteen jälkeen.
Paffander kirjoitti:Tuli vaihdettua uudet jarrunesteet ja luonnollisesti samalla ilmattua jarrut. Kyllähän siinä aikaa meni, kun amatööri ekaa kertaa jarruja ilmaamassa, mutta onnistuhan se lopulta... Ratkaisevaa tais olla just se vinkki, jonka täältä luin että nostaa keulan korkeelle ja sit ilmaa etujarrut. Toimenpide näytti tältä:
Mitenkäs muuten teillä, jotka ootte laittanu etujarruille oman kahvan, onko etujarrujen teho parantunu sen myötä? Takajarruillekin luulis menevän enemmän painetta sillon, kun silloin ei lähde ku yhteen suuntaan letkut pääsylinteristä. Melko hyvin mönkijä pysähtyy nytkin, mutta mitäs se kertoo jarruista, että perä lähtee suoralla hiekkatiellä lukkojarrutuksessa oikeelle? Etujarruja ei saa ihan lukkoon, mutta kyllä nekin hyvin hidastaa... Asfaltilla en ehtiny vielä koittaa ton toimenpiteen jälkeen.
Takajarrun paineeseen ei vaikuta mitään etujarrujen erottaminen. Jarrunesteen oleellinen ominaisuus on, että nesteessä paine jakaantuu tasaisesti. Shinerayn etujarruista tuli yllättävän mopot. Ei lukitu kuin soralla ja vaatii paljon voimaa. Bashanin etujarruista tuli terävämmät. Shinerayn pääsylinteri on tuplalevykeulaisesta moposta ja Bashanin yksilevyvehkeestä. Tarvii joskus paremmin perehtyä noihin. Koittaa vaikka mitata painetta.
Edellinen omistaja oli ajanut Comanchen takajarrupalat niin loppu, että palojen metallitaustastakin oli puolet kulunu ja toinen työsylinteri pullahtanut ulos satulasta. Nyt on uudet palat ja nesteet sisässä, mutta se ilmaus! Kohta on kaikki konstit tästäkin viestiketjusta kokeiltu, mutta ei vaan meinaa onnata. Letkut on täytetty ruiskulla ja pumppailtu poljinta loputtomiin ja käännelty ilmausruuvia, mutta ei vaan toimi. Onko jollain vielä joku kikka?
saatsi kirjoitti:Edellinen omistaja oli ajanut Comanchen takajarrupalat niin loppu, että palojen metallitaustastakin oli puolet kulunu ja toinen työsylinteri pullahtanut ulos satulasta. Nyt on uudet palat ja nesteet sisässä, mutta se ilmaus! Kohta on kaikki konstit tästäkin viestiketjusta kokeiltu, mutta ei vaan meinaa onnata. Letkut on täytetty ruiskulla ja pumppailtu poljinta loputtomiin ja käännelty ilmausruuvia, mutta ei vaan toimi. Onko jollain vielä joku kikka?
Mä kokeilisin laittaa tippakannun päähän läpinäkyvän letkun ja pumpata ilmaruuvista säiliöön päin. Ihan niinkuin nestekytkimen ilmaus
Tolla tippakannusysteemillä alko homma selvitä: se jarrusatulan toinen sylinteri oli saanut siipeensä niin pahasti, että vuotaa. Ruiskussa tai pääjarrusylinterissä ei teho riittänyt vuodon löytymiseen, tippakannussa kyllä. Eikun uutta jarrusatulaa tilaamaan...
Nyt jarru pelittää! Tippakannulla täytin ensin uuden takajarrusatulan ja letkun, sen jälkeen letku kiinni pääsylinteriin ja lisää pumppausta (yllättävän paljon sai pienellä tippakannulla pumpata!).
Oliskohan jollakin viisaammalla ajatusta mikä vois olla vikana kun jalkajarrut ei ota mihinkään mitenkään...Kokeilin kiristää mutta ei juurikaan vaikutusta,ilmaakaan ei ollut (käsijarru ok).Jarrusylinterikö rikkipoikki?
Alapesukarhu kirjoitti:Oliskohan jollakin viisaammalla ajatusta mikä vois olla vikana kun jalkajarrut ei ota mihinkään mitenkään...Kokeilin kiristää mutta ei juurikaan vaikutusta,ilmaakaan ei ollut (käsijarru ok).Jarrusylinterikö rikkipoikki?
Jos olet ulkosalla basukkaa säilyttänyt, niin veikkaan vettä/jäätä jarrunesteen joukossa. Jos taas lämpösessä ollut, niin jarrusylkyn kimppuun taidat joutua.
Vajassa mutta olosuhteet lähes ku ulkona.Nestettä tuli kyl heti ilmausruuvista eli epäilen että olis jäässä.Jarrupoljin tuntuu jotenki "hervottomalta" joten taitaa jarrusylinterin vaihto olla edessä...Takuuhommia vielä onneks.
Eiku luistelemaan hetkeks ja hiekkapaperia adidaksen pohjaan
Tänään tuli oman Derbin jarrut ilmattua, tunnin ihmettelin että miten pirussa se onnistuu ja piti oikein istua pähkäileen. No kaikki ilmausnipat auki ja säiliö täyteen ja sit koko ajan säiliöön liruttaen ettei se vaan tyhjene. Samalla pidin koko ajan poljinta pohjassa ja sitten kun tuli joka nipasta pelkkää nestettä, niin nipat yksitellen kiinni ja edelleen poljin koko ajan pohjassa. Aika akrobaattitouhua tosin. Tuossahan jarrupoljin vaikuttaa etusatuloihin ja takasatulaan. Sillee tuli jarrut takaisin ja pysähtyy komiasti. Lopulta yksinkertaista, eikä tarvi mitään apulaitteita ja kikkoja.
Keveästi lentävät viikot, mitä on tapahtunut? En käsitä!